Baltic 116 DORYAN

Kohde

Purjevene:
Baltic Yacht – Baltic 116 Doryan

Toimeksianto

Asiakkaamme Baltic Yachts toivoi saavansa tähän purjeveneeseen saman värin kuin uniikissa Alfa Romeo 8 C Competizione -urheiluautossa, jota valmistettiin vain muutamien satojen kappaleiden erä. Tehtävänämme oli kehittää mahdollisimman samanlainen väri, joka toimisi purjeveneessä.

Väri ja toteutus

Alkuperäinen autoissa käytetty väri oli nimeltään Rosso Competizione ja maali oli tarkoitettu nimenomaan autoille, joten sen käyttö purjeveneen rungossa tulisi olemaan todella vaikeaa. Niinpä kehitimme yhteistyössä DuPontin kanssa vastaavan sävyn, joka sai nimekseen Rouge Flamme. Myös tämä maali osoittautui suurilla pinnoilla haasteelliseksi ja ammattitaitoa vaativaksi.

Meillä oli nyt kuitenkin kaksi lähes identtistä sävyä, joten suoritimme koemaalauksen ja annoimme asiakaan päättää. Lopullinen valinta oli Rouge Flamme.

Yhdessä DuPontin asiantuntijan kanssa kokeilimme millaisia kerroksia meidän tulisi maalata parhaan lopputuloksen saavuttaaksemme. Frankin ajatus useasta kerroksesta osoittautui lopulta toimivimmaksi. Projektipäällikön ja veneen suunnittelijan näytettyä vihreää valoa aloitettiin varsinainen pintakäsittely. Runkoon maalattiin kaksi kerrosta mainittua punaista metalliaväriä, neljä ohutta kerrosta kirkaslakkaa punaisella pigmentillä ja lopuksi vielä kaksi kerrosta kirkaslakkaa.

Näin monen maalikerroksen jäljiltä pinta oli todella karkea, joten saadaksemme lopputuloksesta täydellisen, hioimme lakan ja suihkutimme sileälle pinnalle kaksi uutta lakkakerrosta.

Lopputulos

Työn tuloksena oli 35,5 m pitkä, ajattoman tyylikäs purjejahti, jonka pinnassa kimaltelevaa väriä ei ole yhdelläkään toisella veneellä.