14 augusti, 2024

Ny hall för marin- och industrilackering

Franks inviger en toppmodern hall för marin- och industrilackering i Edsevö. Fastigheten är en viktig satsning som medför nya spännande möjligheter för oss och våra kunder inom båtindustrin. Om du behöver verkstadsservice eller något annat bilrelaterat betjänar vi dig även fortsättningsvis vid verkstaden i Ytteresse.

Än så länge är det ganska tomt och luftigt i den nybyggda hallen i Edsevö. Men det ska det bli ändring på. Snart kommer hallen att fyllas av båtar och komponenter som behöver förstklassig ytbehandling.

En och annan målare kommer också att kunna skymtas mellan de skrymmande båtarna och industrikomponenterna. Målet är att 10–15 personer ska arbeta i de nya utrymmena i Edsevö, och vi kan redan ana ett behov av att utöka personalstyrkan. Vår vd Frank uppskattar att det kan röra sig om en nyanställning av fyra eller fem medarbetare.

Att hallen byggts intill riksväg 8 i Edsevö är ingen slump. Platsen har valts med tanke på dess närhet till viktiga huvudvägar och för att man enkelt ska kunna tillgodose de större marinprojektens behov av specialtransporter.

Hallen är 2 300 kvadratmeter stor och rymmer tre målarboxar, varav den största är utformad för omfattande lackeringar till varvsindustrin. Här kommer vi också att måla industriformar, lastbilar, släp, bussar och andra större ting. Mindre projekt lackerar vi fortfarande i Ytteresse. Framöver kan du alltså ta bilen till Esse, medan de större måleriarbetena rattas till Edsevö.